22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăniei i-a stat ceasul

Băniei i-a stat ceasul

http:http://www.youtube.com/watch?v=0EM5Yxdb1bc

Ceasornicul din inima Craiovei s-a rablagit în aşa hal că primăria vrea să-l schimbe.

Pulsul Craiovei bate de la neregulat spre stop, dacă ar fi să ne luăm după ceasul său reprezentativ din intersecţia Valea Vlăicii. Autorităţile publice au ajuns la concluzia că bătrâna bijuterie stradală trebuie înlocuită, însă nu au şi o soluţie concretă pentru a revitaliza orologiul Băniei. Ceasornicul din centrul oraşului este, din 2000, în grija firmei Generali Asigurări, conform unui contract de asociere cu Primăria Craiova, în baza căruia partenerul municipalităţii poate folosi spaţiul publicitar aferent mobilierului urban, asigurând în schimb ora exactă. „Nu mai putem ţine acel ceas în Valea Vlăicii. Am notificat firma care îl are în întreţinere în repetate rânduri să-l repare, dar nu a reuşit nimic. O să-l dăm jos şi o să vedem cum reuşim să aducem altul, fiindcă nu putem lăsa această intersecţie fără ceas. Este emblematic pentru municipiu“, a declarat luni viceprimarul Gheorghe Nedelescu.

Potrivit directorului Generali Asigurări Craiova, Cristian Paşol, firma încearcă de mai multă vreme să repare ceasul, însă fără succes. „Avem şi noi un contract de service cu o societate specializată, însă am înţeles că nu se mai găsesc piese pentru acest model, care este foarte vechi. Săptămâna viitoare sperăm să-l reparăm, am mai făcut nişte comenzi de componente. Am analizat şi varianta achiziţionării unuia nou, însă este vorba de circa 17.000 de euro, o investiţie care nu se justifică, mai ales că la anul contractul nostru cu Primăria Craiova expiră“, a spus Cristian Paşol. Acesta a mai explicat că i-a solicitat la un moment dat administraţiei Craiovei să participe la cumpărarea unui ceas nou, însă cererea nu a primit nici un răspuns.

 

Primăria caută „ceasornicar“

 

Municipalitatea intenţionează să rezilieze oricum contractul de asociere cu Generali Asigurări, pentru a putea oferi apoi terenul spre închiriere pentru exploatarea de spaţiu publicitar. „În primă fază, trebuie să reziliem contractul cu Generali Asigurări, lucru care se va întâmpla cel mai probabil luna viitoare, după ce îi vom transmite asociatului decizia primăriei în legătură cu neîntreţinerea acelui ceas. Apoi, cel mai probabil, vom scoate la licitaţie spaţiul publicitar cu sarcină principală ca ofertanţii să se angajeze la amplasarea şi întreţinerea unui ceas stradal“, a spus Adriana Motocu, directoarea Direcţiei servicii publice a Primăriei Craiova. Aceasta a precizat că nu este exclus ca primăria să şi achiziţioneze un ceas pentru Valea Vlăicii, însă numai în cazul în care nu va fi găsit un partener care să vină el cu ceasul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS